Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Huisdieren in ‘het nieuwe normaal’ na de lockdown

26 mei 2020


Op dit moment zijn we nog veel thuis en inmiddels zijn de meeste huisdieren hieraan gewend. Maar hoe gaat het ‘nieuwe normaal’ eruitzien over een paar weken of maanden, als we weer naar werk en school gaan? En hoe help je je huisdier om de overgang naar die nieuwe situatie zo goed mogelijk door te komen? 

De meeste katten slaken wellicht een diepe zucht als wij weer naar het werk gaan en draaien zich nog eens lekker om in het zonnetje op de vensterbank. Hoewel sommige honden wellicht nog even moeten uitrusten van de voorgaande drukke periode van veel aandacht en uitlaten, zullen veel honden het moment dat wij weer gaan werken als een grote leegte ervaren.

Natuurlijk zijn er grote individuele verschillen, maar de meeste huisdieren gedijen goed bij duidelijke dagelijkse routines. In dit artikel vertellen we waaraan je kunt zien of je hond of kat stress ervaart of angstig is, en geven we tips over hoe je je dier nu al kan laten wennen aan het ‘nieuwe normaal’.