Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Extra maatregelen coronavirus

U bent van harte welkom in ons dierenziekenhuis. In de aanpak van het coronavirus heeft de faculteit Diergeneeskunde de maatregelen getroffen.

Wij begrijpen dat u uw dier zo goed mogelijk wilt bijstaan bij een bezoek aan ons dierenziekenhuis. Vanwege het coronavirus vragen wij u desalniettemin om met zo weinig mogelijk begeleiders te komen.

In sommige situaties vragen wij u een mondkapje te dragen in het Universitair Dierenziekenhuis. Wij danken u voor uw medewerking.

Waar het kan, houden we 1,5 meter afstand. Dat kan betekenen dat informatie uitwisseling niet in de behandelkamer wordt gedaan, maar elders (bijvoorbeeld in de wachtruimte). Wij vragen u daarom de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen.

Verder vragen wij u tijdens uw bezoek de volgende regels en maatregelen in acht te nemen:

Kom niet binnen bij klachten

Houd 1,5 meter afstand waar dit kan

In sommige situaties vragen wij u een mondkapje te dragen.

Kom met zo weinig mogelijk begeleiders naar de faculteit

Volg de aanwijzingen op van onze medewerkers

Betaal met pin of contactloos

Bezoek op de verpleegafdelingen is op dit moment niet toegestaan.

Bezoek van uw huisdier op de Intensieve Zorgafdeling is alleen toegestaan in overleg met de behandelend dierenarts.

Wij begrijpen dat het belangrijk voor u is om te weten hoe met uw huisdier gaat. Daarom proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over de behandeling en alles wat daarbij komt kijken. Treden er overdag, ‘s avonds of ‘s nachts ernstige medische complicaties op, dan wordt door de dienstdoende dierenarts zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Kijk live mee op de IZa

Is uw hond of kat ernstig ziek en is het daarom opgenomen op de Intensieve Zorgafdeling (IZa)? Dan kunt u uw huisdier zien wanneer u dat uitkomt via TelePet. Via een beveiligde internettoegang krijgt u 24/7 live camerabeelden te zien van uw huisdier.

Contact

Heeft u vragen over uw opgenomen dier, dan kunt u contact opnemen via 030 – 253 9411.

Per paard, pony of ezel worden per dag maximaal twee bezoekers toegelaten. U kunt uw paard tijdens het verblijf in de kliniek bezoeken. Op werkdagen tussen 14:00 uur en 15:00 uur en op weekenddagen tussen 15:00 uur en 16:00 uur.

Bezoek aan IC-patiënten vindt uitsluitend plaats in overleg met de behandelend dierenarts.

Patiënten in de isolatiestal en bij de afdeling Voortplanting kunt u niet bezoeken, tenzij in levensgevaar en dan uitsluitend in overleg met de behandelende dierenarts.

Om privacy-, hygiëne- en veiligheidsredenen, mag u alleen uw eigen paard bezoeken. Ook is het niet toegestaan om uw paard uit de box te halen.

Treden er overdag, ‘s avonds of ‘s nachts ernstige medische complicaties op, dan wordt door de dienstdoende dierenarts zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Contact

Heeft u vragen over uw opgenomen paard, pony of ezel, dan kunt u contact opnemen via 030 – 253 1111.