Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Klinieken en centra

De Apotheek Diergeneeskunde verstrekt geneesmiddelen voor dieren, uitsluitend op recept. Dat kan een recept zijn van uw eigen dierenarts of van een dierenarts uit een van onze klinieken of centra. Belangrijke informatie over het geneesmiddel kunt u vinden in de bijsluiter.

Categorieën bijsluiters


De Apotheek Diergeneeskunde geeft vier soorten bijsluiters mee, afhankelijk van het verstrekte geneesmiddel:

  1. bijsluiters voor geregistreerde diergeneesmiddelen. Voor deze producten leveren wij bij afgifte een (kopie van de) bijsluiter van de fabrikant mee.
  2. bijsluiters voor ‘humane’ geneesmiddelen. Deze zijn geregistreerd voor gebruik bij de mens, maar worden ook bij dieren toegepast. Voor deze middelen stelt de Apotheek Diergeneeskunde zelf bijsluiters op, die informatie geven over de toepassing van het middel bij een dier.
  3. bijsluiters voor buitenlandse diergeneesmiddelen die wij importeren. Het gaat om de vertaling van de oorspronkelijke bijsluiter.
  4. bijsluiters voor producten die door de Apotheek Diergeneeskunde zelf worden gemaakt. Ook deze bijsluiters zijn door de Apotheek Diergeneeskunde zelf opgesteld.

Op deze pagina staan de links naar een deel van de bijsluiters uit categorie 1 en alle bijsluiters uit categorie 2, 3 en 4. Dit zijn deels commerciële bijsluiters. Verder de door de apotheek opgestelde bijsluiters van eigen bereidingen, van geïmporteerde diergeneesmiddelen en van humane geneesmiddelen die bij dieren worden toegepast. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *