Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

AKC Canine Health Foundation Grant voor Sara Galac

Dierenarts Sara Galac van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren werd afgelopen donderdag blij verrast met de mededeling dat ze een grant ter waarde van ruim USD 40.000 toegewezen heeft gekregen van de American Kennel Club.

Bijnierschorstumoren

Zij krijgt deze grant, de AKC Canine Health Foundation Grant, voor haar onderzoek naar cortisol-producerende bijnierschorstumoren bij honden. De grant gaat gebruikt worden voor onderzoek naar mogelijke therapeutische effecten van stoffen die de werking van het eiwit Steroidogenic Factor 1 (SF 1) tenietdoet. SF 1 is niet alleen essentieel voor de vorming van bijnierschorshormonen maar speelt ook een rol bij de uitzaaiing van bijnierschorstumoren.

ESVE-award

Met een presentatie over een van de onderwerpen van haar promotie-onderzoek naar de pathogenese van cortisol-producerende bijnierschorstumoren bij de hond, heeft promovenda Miriam Kool de award gewonnen van de ESVE (Europese Vereniging voor Veterinary Endocrinologie). Deze prijs wordt jaarlijks toegekend tijdens het congres van het Europese College voor Veterinaire Interne Geneeskunde (ECVIM) aan de beste presentatie op het gebied van de endocrinologie, de leer van de hormoonstoornissen. Met haar presentatie liet ze de buitenlandse concurrentie ver achter zich. De ESVE-award stelt Miriam in staat om haar onderzoek volgend jaar te presenteren tijdens het congres van de ACVIM, de Amerikaanse evenknie van de ECVIM.

Naast Miriam stond ook Marit van den Berg in het zonnetje. Zij won met een zeer goede presentatie de tweede prijs. Met de presentatie sloot Marit haar Honneurs Program onderzoeksperiode wel op een heel succesvolle wijze af.

Lees meer over de polikliniek Endocrinologie (Hormoonstoornissen) van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren.