Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Voor dierenartsen

Diergeneeskundig onderzoek

Kijk voor klinisch onderzoek in het Universitair Dierenziekenhuis bij de onderzoeksoproepen voor diereigenaren. Bent u dierenarts en wilt u meer weten over het onderzoek van de faculteit? Ga dan naar de website van de faculteit Diergeneeskunde voor meer informatie.

Actueel onderzoek

Voor een nadere onderbouwing van recent opgestelde adviezen over overvulde anaalzakken bij honden en katten doet Ronald Jan Corbee momenteel vervolgonderzoek. Wilt u daar als practicus aan bijdragen? Stuur dan een bericht naar R.J.Corbee@uu.nl.

Verwijzen en specialistisch consult Gezelschapsdieren

Wilt u een patiënt verwijzen? Onze medewerkers staan 24/7 voor u klaar om uw patiënten op te vangen. Neem contact op via telefoonnummer 0900 – KIES UKG (0900 – 5437 854)

Verwijsbrieven en patiëntenkaarten kunt u e-mailen naar receptieUKG@uu.nl.

Wilt u advies van een van onze specialisten? Via 0900 – KIES UKG kunt u als dierenarts een specialistisch consult laten laten inplannen per telefoon of e-mail. Hiervoor brengen wij een tarief per 10 minuten in rekening.

Huisdieren uit Oekraïne

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne kwamen er ruim 70.000 vluchtelingen uit Oekraïne naar Nederland – al dan niet met hun huisdieren. Laten we deze vluchtelingen en hun huisdieren samen op weg helpen in Nederland. Lees meer.

Labrador met vlag

Onderwijs voor professionals

De faculteit Diergeneeskunde verzorgt hoogwaardig postacademisch onderwijs voor professionals in het diergeneeskundig werkveld. Bekijk ons actuele onderwijsaanbod.

Nieuwsbrief Universitair Dierenziekenhuis

Wilt u op de hoogte blijven van het patiëntgebonden onderzoek van de faculteit Diergeneeskunde? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van het Universitair Dierenziekenhuis. Bekijk hier de laatste verschenen versie. De nieuwsbrief verschijnt elke twee maanden en is bedoeld voor dierenartsen gezelschapsdieren en paard, paraveterinairen en andere geïnteresseerden in het Universitair Dierenziekenhuis. Aanmelden.

Magazine Vetscience

In het magazine Vetscience gaat de faculteit Diergeneeskunde het gesprek aan met de wereld om haar heen. Vetscience wordt in een gedrukte vorm verspreid onder relaties, medewerkers en studenten en is daarnaast ook online beschikbaar.

Infobrief Gedragskliniek voor Dieren

In de Infobrief voor dierenartsen van de Gedragskliniek voor Dieren en de bijbehorende literatuurlijsten vindt u gedetailleerde informatie over gedragsproblemen bij honden, katten en papegaaien. Bijvoorbeeld over (vuurwerk)angst.