Deze pagina is voor verwijzend dierenartsen. Op deze pagina vindt u informatie over het verwijzen van patiënten en daaraan gerelateerde diensten en samenwerkingen.
Wat wilt u doen?
Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren
Bel: 0900-5437 854. We zijn 24/7 bereikbaar.
De verwijsbrief, het volledige dossier (incl. uitslagen en beschikbaar beeldmateriaal) en een korte samenvatting van de zorgvraag kunt u mailen naar: receptieUKG@uu.nl.
Universiteitskliniek voor Paarden
Bel: 030-253 1111. We zijn van ma t/m vr, van 08.00 tot 16.30 uur bereikbaar op dit telefoonnummer. Buiten deze tijden zijn we bereikbaar op telefoonnummer: 030-253 1146. Bij geen gehoor bel: 030-253 1032.
Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren
Bel: 0900 – 5437 854. We zijn ma t/m vr, van 08.00 tot 16.30 uur bereikbaar op dit telefoonnummer voor verwijzingen, informatie of overleg over een verwijzing. De verwijsbrief, het volledige dossier (incl. uitslagen en beschikbaar beeldmateriaal) en een korte samenvatting van de zorgvraag kunt u mailen naar: receptieUKG@uu.nl.
We houden u graag op de hoogte van de resultaten van een onderzoek, diagnose en/of behandeling. U ontvangt schriftelijk (in de meeste gevallen) of telefonisch bericht.
Universiteitskliniek voor Paarden
Paardeneigenaren zijn van harte welkom bij de Universiteitskliniek voor Paarden. Bel: 030 – 253 1111. We zijn ma t/m vr, van 08.00 tot 16.30 uur bereikbaar op dit telefoonnummer voor verwijzingen, informatie of overleggen over een verwijzing.
We houden u als dierenarts graag op de hoogte. Daarom kunt u de schriftelijke vastlegging van onze bevindingen en het behandeladvies opvragen. Bent u verwijzend dierenarts? Dan wordt u automatisch door ons op de hoogte gehouden.
Diagnostische Beeldvorming
Wilt u een patiënt voor beeldvorming verwijzen, exclusief consult met de specialist? Bel: 030 – 253 1113 of gebruik dit aanvraagformulier. Wilt u vervolgens alsnog een consult met de specialist? Dat kan, bel: 0900 – 5437 854 voor een afspraak. Aan een consult zijn meerkosten verbonden.
Beeldvormende methoden
Bij de afdeling Diagnositsche beeldvorming zijn alle beeldvormende methoden beschikbaar. Denk aan: röntgenfotografie, echografie, CT-scan, MRI en scintigrafie (alleen gezelschapsdieren).
Klinische Chemie, Hematologie, Endocrinologie en Cytologie
Bij het Universitair Veterinair Diagnostisch Laboratorium kunt terecht met laboratoriumaanvragen op het gebied van klinische chemie, hematologie en cytologie. Voor alle diersoorten: gezelschapsdieren, paarden, landbouwhuisdieren, vogels en bijzondere dieren.
Microbiologische diagnostiek
Bij het Veterinair Microbiologisch Diagnostisch Centrum (VMDC) kunt u terecht voor onderzoek, op dierlijke materialen, naar de aanwezigheid van infectieuze agentia of specifieke antistoffen daartegen.
Pathologische diagnostiek
Bij het Veterinair Pathologisch Diagnostisch Centrum (VPDC) kunt u terecht voor pathologische diagnostiek op een breed scala aan diersoorten zoals: gezelschapsdieren, landbouwhuisdieren, inheemse en uitheemse zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en vissen. Het VPDC verricht ook forensisch dieronderzoek.
Materiaal versturen
Voor het versturen van diagnostisch materiaal naar één van de drie laboratoria, kunt u gebruik maken van onze gratis transport via PS-nachtdistributie voor UVDL, VMDC en VPDC.
Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren
Wilt u advies van een specialist? Bel: 0900 – 5437 854 of mail naar: kiesukg@uu.nl voor het plannen van een consult. Aan een consult zijn kosten verbonden.
Specialismen
Algemene chirurgie, Algemene interne geneeskunde, Anesthesiologie, Cardiologie, Dermatologie, Endocrinologie, Gastro-enterologie / Hepatologie, Hematologie, Intensieve zorggeneeskunde, Klinische Voeding, Nefrologie, Neurologie, Oncologie / Radiotherapie, Oogheelkunde, Orthopedie / Neurochirurgie, Tandheelkunde, Vogels en Bijzondere Dieren, Voortplanting.
Gedragskliniek voor Dieren
Wilt u overleg met een gedragsspecialist over de mogelijke inzet van gedragsmedicatie bij honden? U kunt een consult aanvragen door te mailen naar gedraghondkat@uu.nl. Vermeld in de mail uw naam en bedrijfsgegevens en een korte probleemomschrijving. Om u goed te kunnen adviseren ontvangen wij voorafgaande aan het consult graag:
- Het medisch patiëntendossier.
- Een verslag van het gedragsconsult met bijbehorende diagnose.
- Beschikbaar foto en/of filmmateriaal van de hond met het gedragsprobleem.
Heeft u een vraag over geneesmiddelen, bijwerkingen of antibioticagebruik? Kijk op de website van de Apotheek Diergeneeskunde. De Apotheek Diergeneeskunde is de enige (bereidende) apotheek voor diergeneesmiddelen in Nederland. Door haar jarenlange ervaring heeft de apotheek veel kennis opgebouwd en is daarmee hét kenniscentrum voor diergeneesmiddelen in binnen- en buitenland.
Meedoen aan klinisch onderzoek?
Dierpatiënten kunnen regelmatig meedoen aan klinisch onderzoek. Zo heeft uw patiënt kans op een gezonder en langer leven en draagt u tegelijkertijd bij aan de ontwikkeling van de diergeneeskunde. Denkt u dat uw patiënt baat heeft bij het meedoen aan klinisch onderzoek? Kijk dan bij de onderzoeksoproepen voor eigenaren voor de meest recente onderzoeken.
PetScan: informatie over mogelijke diagnoses bij elkaar
PetScan is een systeem waarin dierenartsen in het hele land de diagnoses van honden en katten kunnen registreren. U krijgt als dierenarts informatie over diagnoses, zoals wetenschappelijke artikelen, video’s en geluidsfragmenten. Zo kunt u snel nakijken hoe een bepaalde huidziekte er ook weer uitziet, of hoe een bepaalde hartruis klinkt. U kunt de diagnosen van uw patiënten direct in het systeem zetten. Zo groeit de database en krijgen we steeds meer wetenschappelijk inzicht in erfelijke aandoeningen bij honden en katten in Nederland.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie over onderwijs, onderzoek, patiëntenzorg en vacatures op de website van de faculteit Diergeneeskunde.
Wil je ons magazine Vetscience, nieuwsbrieven of uitnodigingen voor evenementen ontvangen? Meld je aan.