Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Oud & Nieuw: ook voor huisdieren een knalfeest?

Veel eigenaren vragen zich rond Oud en Nieuw af hoe ze om moeten gaan met de vuurwerkangst van hun hond. Wat voor mensen feestdagen zijn, zijn voor huisdieren vaak dagen vol angst en stress. “Er zijn echter verschillende manieren waarop Je vuurwerkangst kunt voorkomen of verminderen” vertelt Claudia Vinke, Gedragsdeskundige verbonden aan de Gedragskliniek voor Dieren, Universiteit Ook het onderwerp verlatingsangst is Utrecht.
“Je kunt op het vuurwerkmoment zelf de situatie zo rustig mogelijk maken voor je huisdier, eventueel met behulp van medicatie. Maar je kunt je dier ook ruim van tevoren aanleren om niet meer bang te zijn voor harde geluiden. De dierenarts kan je over alle mogelijkheden adviseren.”

Het hele artikel is te lezen in het decembernummer van Me & My Dog.