Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Teken en vlooien

Voorjaar!
Het is alweer Februari en we gaan richting de zomer. Je gaat vaker en langer naar buiten, dus je kat (of hond) waarschijnlijk ook. In het voorjaar komen echter niet alleen mensen en (huis)dieren weer meer tot leven, ook parasieten zoals vlooien en teken beginnen zich weer te roeren. Zo’n nieuwe periode vraagt om maatregelen. Controles, inentingen, wormkuren en parasietenbestrijding maken een onbezorgde zomer mogelijk. Niet alleen voor jouw eigen dier(en), maar ook voor je omgeving. Paul Overgaauw, veterinair microbioloog en parasitoloog bij de divisie Veterinaire Volksgezondheid van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht geeft advies.

Dit artikel is verschenen in het februari-nummer het tijdschrift Me & My Cat.