Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Kanker: tijdig handelen voorkomt veel leed

Net als bij mensen is de kans op een succesvolle behandeling groter naarmate je eerder bij bent. Het is goed om je huisdier ook regelmatig bij de dierenarts extra te laten checken. Hij of zij heeft tenslotte meer middelen en ervaring om verdachte kenmerken op te sporen. De Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren (UKG) adviseert eigenaren om in ieder geval een keer per jaar naar de dierenarts te gaan. De ervaring leert dat dat een hoop leed kan voorkomen.

Waar kun je terecht?
Ben je bij de dierenarts geweest en vermoedt die dat er kanker in het spel kan zijn, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Erik Teske is hoofd medische Oncologie en Radiotherapie van het Kankercentrum voor Gezelschapsdieren, een speciaal onderdeel van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht. “Veel vormen van kanker kunnen gewoon door de dierenarts operatief behandeld worden.