Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Universiteitskliniek voor Paarden draagt bij aan nieuwe editie van ‘Equine Locomotion’

Een nieuwe, herziene uitgave van het boek Equine Locomotion belicht in een twintigtal hoofdstukken de vele kanten van het locomotie-onderzoek bij het paard. Vijftig wetenschappers uit Europa, de VS, Australia en Azië die allen hun sporen hebben verdiend op het gebied van het locomotie-apparaat van het paard, hebben aan deze nieuwe versie meegewerkt. Een daarvan is dierenarts-specialist Wim Back van de Universiteitskliniek voor Paarden.

Het boek bevat informatie over de historie, meettechnieken en signalen, neurobiologie en coördinatie tussen en binnen de ledematen, rol van hoeven en beslag, kreupelheid, rol van de nek en rug, effecten ten gevolge van het exterieur, erfelijke aspecten, respons van de ondersteunende weefsels, prestaties in de sport, interactie paard en ruiter, welzijn, revalidatie, energetische en mechanische kant, en tenslotte modellering, simulatie en animatie van de locomotie. Meer dan 500 zorgvuldig uitgekozen illustraties geven de lezer een gedetailleerde handreiking om de complexiteit van het locomotie-apparaat van het paard beter te begrijpen. Het voorwoord bij deze tweede editie is geschreven door Peter Rossdale, de voormalige hoofdredacteur van Equine Veterinary Journal.

Zo compleet mogelijk overzicht
Het doel van deze tweede uitgave blijft ten opzichte van de eerste onveranderd. Ook de zojuist verschenen tweede editie van Equine Locomotion geeft een zo compleet mogelijk overzicht van de huidige stand van zaken rondom de kennis van de locomotie van het paard in al haar facetten.

Waardevolle bron voor dierenartsen en studenten diergeneeskunde
Deze nieuwe editie zal een waardevolle bron van kennis zijn niet alleen voor dierenartsen en studenten diergeneeskunde, maar ook voor vele anderen die werken met paarden en voor mensen die gewoon gefascineerd zijn door de capaciteiten van het locomotie-apparaat van het paard.

W. Back en H. Clayton (eds.), Equine Locomotion 2nd, 528 blz., ISBN 9780702029509 (print), 9780702052934 (e-book)

Meer informatie en persaanvragen:
Marieke Veldman, communicatie faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht, (030) 253 3430, m.m.veldman@uu.nl.