Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Hoe houd je een oud paard soepel?

Onderzoekers van de faculteit Diergeneeskunde i.s.m. de Universiteit Gent en de University of Montreal hebben de werking onderzocht van een supplement bestaande uit glucosamine, chondroitinesulfaat en MSM (methylsulfonylmethaan). Hiervoor hebben ze gedurende drie maanden paarden in de leeftijd van 25-34 jaar onderzocht. Een groep kreeg het voedingssupplement, de andere groep een placebo.

De gang van de paarden werd aan het begin en aan het eind van deze periode beoordeeld. Wat bleek? De paarden die het supplement kregen toegediend knapten niet meer op dan de controlegroep. Wel was het zo dat alle paarden soepeler gingen lopen, waarschijnlijk omdat ze gedurende dit onderzoek regelmatig beweging kregen. Regelmatige beweging is dus ook voor oudere paarden belangrijk.

Over het onderzoek verscheen ook een artikel in The Horse