Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Op vakantie, gaat hij mee?

De camping is geboekt en de route uitgestippeld. En de hond? Die laten we niet achter, want we vinden het leuk als hij erbij is. Maar geldt dat ook voor het dier zelf?

Paul Overgaauw, veterinair microbioloog en parasitoloog bij de divisie Veterinaire Volksgezondheid van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, laat er geen misverstand over bestaan. Hij adviseert allereerst om een huisdier niet mee te nemen: ‘De reis is vaak veel te lang en te warm voor een hond of kat. Die doe je er geen plezier mee. Ook loop je in veel landen risico’s op infecties die in Nederland niet voorkomen. Het is veel beter om het huisdier in een pension of kennel onder te brengen.’

Dit artikel is verschenen in Onze Hond van mei 2014.