Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Webinar over PPID (‘ziekte van Cushing’) en gratis test

PPID (voorheen de ziekte van Cushing genoemd) is een eenvoudig te behandelen aandoening waaraan veel paarden lijden. De verschijnselen zijn o.a. hoefbevangenheid, lange en/of krullerige vacht, minder presteren, vermageren en veel drinken en plassen. Helaas worden deze ziekteverschijnselen vaak ten onrechte toegeschreven aan het ‘normale ouder worden.’

Webinar
In samenwerking met dr. Ellen de Roelfsema, specialist inwendige ziekten aan de faculteit Diergeneeskunde, organiseert Boehringer Ingelheim een webinar. In een voor iedereen goed te volgen online-uitzending worden o.a. de oorzaken, ziekteverschijnselen, diagnostiek en behandeling van PPID besproken. Tijdens deze uitzending bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen die naderhand live worden beantwoord.

De specialist vertelt

Na het volgen van de webinar bent u als eigenaar beter in staat om PPID te herkennen en te (laten) behandelen, zodat meer kwaliteit van leven voor paarden met deze ziekte mogelijk is.

De uitzendingen vinden plaats op:

• woensdag 10 september om 20.30 uur
• dinsdag 23 september om 20.30 uur
• donderdag 2 oktober om 20.30 uur.

Registreer nu!

Voor meer informatie over deze webinars en registreren ga naar www.ppidbijpaarden.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Gratis test

U kunt uw paard gratis laten testen op PPID.

Meer informatie
Lees meer over PPID en onze behandelmogelijkheden.