Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Dag van het Aangespannen Paard; meest veelzijdige mensportevenement van het jaar!

Op zaterdag 23 mei 2015 vindt alweer de 24e Dag van het Aangespannen Paard (DAP) plaats op het terrein van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Sinds de eerste editie in 1990 is de DAP uitgegroeid tot één van Nederlands grootste mensportevenementen. Op deze dag staat de mensport centraal en geven bijna alle takken van de aangespannen sport acte de présence. Naast een spectaculaire marathon, een dressuur- en vaardigheidswedstrijd en concoursrubrieken biedt de Dag van het Aangespannen Paard ook diverse workshops en rondleidingen door de Universiteitskliniek voor Paarden van de faculteit Diergeneeskunde.

Oefenmarathon

De oefenmarathon is, met honderd deelnemers uit het hele land, een van de belangrijkste onderdelen van de DAP. De menners doen hun uiterste best om hun aanspanning zo snel mogelijk door de zes spannende themahindernissen te leiden.

Tijdens de zenuwslopende Grande Finale aan het einde van de dag strijden de snelste aanspanningen om de dagtitel.

Concoursrubrieken en demonstraties

In de hoofdring worden de hele dag concoursrubrieken verreden. Diverse paardenrassen tonen hun mooiste gangen. Hackney’s, Friezen, Tuigers, Welsh pony’s en Shetlanders zijn de hele dag te bewonderen in de hoofdring. Het programma wordt afgewisseld met verschillende demonstraties, onder andere De Veluwe Hunt. Deze interactieve demonstratie laat zien hoe sterk trekpaarden zijn.

Workshops

Gedurende de hele dag vinden verschillende interactieve workshops plaats waar iedereen aan mee kan doen. Onderwerpen voor zowel ervaren menners, ruiters als andere bezoekers komen aan bod.

Strodorp

Naast de hoofdring ligt het gezellige strodorp. Op deze markt vindt u vele stands met paardenspullen en andere artikelen. Hier presenteren stamboeken met trots hun paardenras. Ook de kleinste bezoekers kunnen zich de hele dag vermaken in de kindertuin met een clown, paardenritjes, springkussen. Kortom, een spannend programma voor de kleinsten!

Unieke rondleidingen door Universiteitskliniek voor Paarden

Speciaal voor de bezoekers van de DAP biedt de Universiteitskliniek voor Paarden een kijkje achter de schermen. Bent u altijd al nieuwsgierig geweest hoe het er in één van de grootste paardenziekenhuizen van Europa aan toe gaat? Dan mag u de rondleiding door de kliniek zeker niet missen! Tijdens de rondleidingen zal een spectaculaire paardendemonstratie gegeven worden.

Voldoende parkeergelegenheid

De organisatie van dit evenement ligt in handen van zes studenten Diergeneeskunde. Zij worden ieder jaar bijgestaan door studentencommissies. Op de dag zelf zijn meer dan honderd vrijwilligers actief waardoor het evenement gratis kan blijven. Er is voldoende parkeergelegenheid.

De entree voor dit mooie evenement is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.

Dus wees erbij op 23 mei! Voor meer informatie: www.dagvanhetaangespannenpaard.nl