Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Laat uw paard gratis testen op PPID (‘ziekte van Cushing’)

PPID is een eenvoudig te behandelen aandoening waaraan veel paarden lijden. De verschijnselen zijn o.a. hoefbevangenheid, lange en/of krullerige vacht, minder presteren, vermageren en veel drinken en plassen. Helaas worden deze ziekteverschijnselen vaak ten onrechte toegeschreven aan het ‘normale ouder worden.’

U kunt uw paard gratis laten testen op PPID.

Meer informatie
Vroeger sprak men ook wel over ‘de ziekte van Cushing’. De aandoening zelf is niet te genezen. Wel is het in veel gevallen mogelijk de symptomen te bestrijden. Dat voorkomt of vermindert hoefbevangenheid en andere complicaties en uw paard kan daardoor vaak nog lang van zijn oude dag genieten.

Lees meer over PPID en onze behandelmogelijkheden.