Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Dierdonorcodicil uitgebreid naar Oost-Nederland

Anatomieles. Fotograaf: Bas Kijzers

Als uw huisdier is overleden kunt u er ook voor kiezen uw dier aan de faculteit af te staan in het kader van het Dierdonorcodicil. Daarbij worden overleden huisdieren, met toestemming van de eigenaar, ingezet voor practica bij de faculteit Diergeneeskunde.

Met deze samenwerking dragen Proefdiervrij en de faculteit Diergeneeskunde constructief bij aan het vervangen van de duizenden proefdieren in Nederland.

Aangesloten dierenklinieken
In de regio Utrecht zijn diverse dierenklinieken aangesloten. Aanmelden in Oost-Nederland is mogelijk in de volgende regio’s: Apeldoorn, Berkelland, Bronckhorst, Brummen, Dalfsen, Deventer, Epe, Haaksbergen, Heerde, Hellendoorn, Hof van Twente, Lochem, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Voorst, Wierden en Zutphen. Dierenklinieken kunnen zich aanmelden via een mail naar ddc@proefdiervrij.nl.

De aangesloten dierenklinieken kunt u terugvinden op het landkaartje op de site van Proefdiervrij.

Vervoer van overleden dieren
Overleden huisdieren kunnen niet door hun eigenaren rechtstreeks worden aangeboden, dit gaat altijd via de deelnemende dierenartsen. Overleden dieren in regio Utrecht en Deventer worden door de faculteit Diergeneeskunde opgehaald. Overleden dieren uit andere regio’s moeten zelf naar de faculteit Diergeneeskunde gebracht worden. Lees meer over het codicil op de site van Proefdiervrij. Ook voor dierenartsen heeft Proefdiervrij een pagina met informatie over het codicil.

Staat uw dierenarts er niet bij? Laat dan uw eigen dierenarts contact opnemen met de faculteit (het juiste telefoonnummer is bij uw dierenarts bekend). Samen kunnen zij bepalen of uw dier aan de voorwaarden voldoet.