Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Een pak suiker met suikertekort


Dr. Jenny Buijtels, internist bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren schrijft in haar eigen blog over haar ervaringen als dierenarts. Deze keer gaat het over Ziva, een chihuahua die sinds vandaag nergens meer op reageert…

Slechts 450 gram, nog minder dan een pak suiker, dat is het gewicht van het pupje dat bijna levenloos in haar mandje ligt. Om de vijf seconden haalt ze een keer adem, maar verder geeft ze geen enkel teken van leven. Ze reageert nergens meer op, of we haar nu aanraken, aaien, roepen of optillen.

De pup heet Ziva en is een vrouwelijke chihuahua van ongeveer negen weken oud. Ze is nu ruim een week bij haar baasje, een vrolijke opgewekte meid van midden twintig. Ziva is haar eerste ’eigen’ hond. Ze is opgegroeid met honden. Haar ouders hadden altijd herdershonden. Dat zijn weliswaar geen chihuahua’s, maar toch, ze weet er wel het een en ander van.

Lees het volledige blogbericht