Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Terug naar mijn roots

Dr. Jenny Buijtels, internist bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren schrijft in haar eigen blog over haar ervaringen als dierenarts. Deze keer gaat het over Fikkie, die de laatste tijd veel slaapt en snel moe is…

In plat Brabants begroeten twee vrijgezelle broers op leeftijd mij. Ik voel een warme gloed van herkenning, ik vind het meteen al gezellig! Grappig wat een associatie met mijn eigen afkomst doet. Ook de naam van de hond roept associaties op: ‘Fikkie’. Ik zie direct een boerenfox voor me, maar Fikkie blijkt een kleine zwarte bastaard te zijn.

Het is niet de eerste keer dat de broers met een hond naar de faculteit Diergeneeskunde komen. Twintig jaar geleden waren ze hier ook en in geuren en kleuren vertellen ze het verhaal en alle belevenissen van toen. Het is erg vermakelijk en het kibbelen over totaal onbelangrijke details maakt het erg geestig. Het is zo amusant dat ze bijna vergeten waarom ze hier komen. Tijd om Fikkie te laten nakijken.

Lees het volledige blogbericht