Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Jubileumeditie Dag van het Aangespannen Paard

Op zaterdag 21 mei 2016 is de 25ste editie van de Dag van het Aangespannen Paard (DAP) op het terrein van de faculteit Diergeneeskunde. Eén van Nederlands grootste mensportevenementen georganiseerd door studenten Diergeneeskunde.

Aankomende editie wordt het vijfde lustrum gevierd. De Yalelaan wordt omgetoverd tot een ware drafbaan waar een kortebaandraverij gaat plaatsvinden. Deze race is het beste te vergelijken met een drag race alleen in plaats van auto’s zullen paarden de strijd tegen elkaar opnemen. Paard en pikeur strijden met snelheden van zestig kilometer per uur tegen elkaar over een afstand van 275 meter.

Tevens wordt er een authentieke koetsentocht georganiseerd door het centrum van Utrecht. Alle menners gaan gekleed in authentieke stijl met daarbij passende rijtuigen in een colonne van dertig koetsen. De stoet gaat door het centrum van de stad én presenteert zichzelf in de hoofdring.

De DAP is dit jaar ook het podium voor een demonstratie van het Koninklijk Staldepartement. De hele dag zijn er een aantal rijtuigen van het Koninklijk Staldepartement te bezichtigen. Een unieke kans om deze bijzondere rijtuigen van dichtbij te zien.

Verder zijn er verschillende concoursrubrieken en een spectaculaire marathon. De demonstraties zijn een polotoernooi en riddergevecht. Tevens is er een gezellig strodorp met allerlei kramen en een kindertuin met vertier voor de kleinsten.

De entree voor dit unieke evenement is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid. Meer informatie: www.dagvanhetaangespannenpaard.nl

Wees erbij op 21 mei 2016!