Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Een infectie voor het leven


Dr. Jenny Buijtels, internist bij de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren schrijft in haar eigen blog over haar ervaringen als dierenarts. Deze keer gaat het over Fuego, een slome zieke kruising van zo’n drie jaar oud die als een hoopje ellende voor haar ligt. 

Niets van wat zijn naam zou doen vermoeden, is het geval bij de hond die voor me ligt. Fuego, ‘vuur’ in het Spaans, heet de slome zieke kruising van zo’n drie jaar oud die als een hoopje ellende voor me ligt. Volgens zijn bazen, een echtpaar van midden vijftig, is hij nooit een heel actieve hond geweest. De laatste maand ging het echter bergafwaarts met hem. Reden om hem verder te laten onderzoeken. 

Fuego komt oorspronkelijk uit Spanje. De eigenaren hebben hem zo’n kleine drie jaar geleden als zwerfpupje tijdens een vakantie gevonden en meegenomen naar Nederland. Hij was er slecht aan toe, maar met veel aandacht en zorg is het helemaal goed gekomen met hem. Tot voor kort dan.  Fuego is niet meer vooruit te branden. Hij sjokt achter zijn baasjes aan. Bovendien is zijn eetlust minder goed geworden en zo af en toe geeft hij over. Gisteren wilde hij helemaal niet meer mee naar buiten.

Lees het volledige blogbericht