Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Zaterdag 11 juni: Dag van het Oudere Paard


Hoe houd je oudere paarden of pony’s gezond? Heeft een ouder wordend paard bijvoorbeeld andere voeding of verzorging nodig? Deze vragen worden allemaal beantwoord op zaterdag 11 juni, de Dag van het Oudere Paard, georganiseerd door Stichting De Paardenkamp in Soest.

Ook een aantal medewerkers van de Universiteitskliniek voor Paarden verzorgen een lezing. Zo zal Thijs van Loon je meer vertellen over pijnherkenning bij het paard en Danse Sonneveld over de zin en onzin van inenten bij oudere paarden. Daarnaast informeert Yteke Elte over het maken van lastige beslissingen zoals euthansie en Machteld van Dierendonck over gedrag en welzijn in de praktijk.

Andere onderwerpen van de Universiteitskliniek zijn van Emi Visser over huid en haarproblemen, Rosa Houben zal vertellen over het mestonderzoek en wormbestrijding en Janneke Sleutjens over EHBO bij het paard.

Kijk hier voor meer informatie en voor het volledige programma.