Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Cunipravac flacon 40 doses weer leverbaar


Cunipravac Variant®, het vaccin tegen ‘konijnenziekte’ RHD2, is weer leverbaar in de flacons met 40 doses. Dierenartsenpraktijken kunnen het vaccin bestellen bij de Apotheek Diergeneeskunde via het online aanvraagformulier. Ook van de 10 doses flacons is er voldoende voorraad.

In de EU zijn vier vaccins beschikbaar die bescherming bieden tegen RHD2: Filavac Variant® en Filavac RHD KC+V® uit Frankrijk en Novarfilap® en Cunipravac Variant® uit Spanje. Het vaccin dat wij importeren is Cunipravac Variant®.

Wettelijke voorschriften

Als er een ziekte uitbreekt waarvoor in eigen land geen geregistreerd middel beschikbaar is, maar in andere landen wel, dan mag dit middel toch geïmporteerd worden. Momenteel wordt er gewerkt aan een Nederlandse registratie van Cunipravac Variant®. Naar verwachting is deze registratie in de loop van september afgerond. Registratie van een geneesmiddel houdt onder andere in dat de werking en de veiligheid getest moeten zijn.

Advies

Voor een optimale bescherming van uw konijn wordt geadviseerd om het dier elk half jaar te vaccineren.

Meer weten?
Lees ook onze uitgebreide berichtgeving over de ziekte VHD en de acute sterfte onder konijnen, inclusief adviezen en achtergronden.

Bij vragen kunt u het beste met uw eigen dierenarts overleggen, omdat deze van alle details rond uw dier op de hoogte is.