Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Dr. Pol bezoekt faculteit Diergeneeskunde


Ruim vijftig jaar geleden studeerde hij af aan de faculteit Diergeneeskunde. Die bevond zich toen nog op de Veeartsenijstraat, vlakbij het centrum van Utrecht. Op donderdag 22 september was Dr. Pol te gast bij de faculteit Diergeneeskunde op het Utrecht Science Park. Reden voor zijn bezoek was een ‘trip down memory lane’ vanwege de 100e aflevering van zijn programma ‘The incredible dr. Pol’. Tijdens het bezoek aan de faculteit blikte hij terug op zijn studententijd en werd hem door diverse specialisten uit de klinieken van de faculteit verteld hoe het diergeneeskundig onderwijs tegenwoordig is.

Er is veel veranderd in het onderwijs de afgelopen jaren. Dr. Pol keek bijvoorbeeld mee bij een lebmaagoperatie en bij een vak over voortplanting voor studenten Landbouwhuisdieren. Waar dr. Pol altijd alleen met de hand voelt hoe lang een koe al drachtig is, leren de studenten in een klinische setting te werken met bijvoorbeeld echografie. Dat leverde interessante discussies op tussen dr. Pol met zijn jarenlange ervaring en de nog jonge studenten en hun docent.

Vragenuurtje

Daarnaast was er speciaal voor de studenten Diergeneeskunde een ‘Ask dr. Pol’ sessie. Kwesties die aan bod kwamen waren bijvoorbeeld de verschillen tussen de VS en Nederland als het gaat om dierenwelzijn en antibioticagebruik, maar ook de omgang met de media-aandacht. “Be confident en gebruik je boerenverstand”, was wel de belangrijkste boodschap die hij de ruim 200 studenten in de zaal meegaf.