Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Nieuwe blog: Niet alles is wat het lijkt


We hebben een drukke poli vandaag. Ik kijk op mijn computerscherm en zie een volledig gevulde agenda. Dat wordt mouwen opstropen en aan de slag! Ik bespreek met de studenten die deze week meelopen in de kliniek, de gang van zaken rondom de poli. Welke formulieren moeten ze invullen, wat kunnen ze verwachten en meer van dit soort praktische zaken.

Onze eerste patiënt is te laat door een forse file om Utrecht. Een halfuur later dan gepland komt hij binnen, tegelijk met de volgende patiënt. De studenten verdelen zich over de verschillende polikamers en nemen de ziektegeschiedenis van de verschillende dieren met de eigenaren door. Na twintig minuten is het eerste groepje klaar en terwijl de eigenaren van Doebes, een echtpaar van rond de vijftig, met hun hond in de polikamer wachten, neem ik het verslag met de studenten door.

Lees meer…