Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Betere zorg voor zieke veulens dankzij donatie Stichting Animales


Bij de jaarlijkse Animales-voordracht is een cheque overhandigd aan de Veulenbrigade van de Universiteitskliniek voor Paarden. “Met deze donatie kunnen we de zorg aan zieke veulens verbeteren”, zegt een enthousiaste Mathijs Theelen, coördinator van de Veulenbrigade en specialist Inwendige Ziekten van het Paard. “Met het geld kunnen we nieuwe infuuspompen aanschaffen, en bloedapparatuur om bloedvergiftiging in een vroeg stadium op te sporen.” Bloedvergiftiging is doodsoorzaak nummer 1 bij veulens die zijn opgenomen in een intensive care. “Dankzij Animales kunnen we bloedvergiftiging in de nabije toekomst hopelijk eerder diagnosticeren en sneller behandelen.”

Namens de Veulenbrigade nam Theelen de cheque in ontvangst. Behalve voor de aanschaf van nieuwe apparatuur wordt het geldbedrag ook gebruikt voor het financieren van onderzoek naar nieuwe en betere zorgmethoden voor veulens.

Dierenwelzijn
Stichting Animales wil het dierenwelzijn in Nederland bevorderen, in de ruimste zin van het  woord. Zij doet dit door het verstrekken van kleine subsidies voor wetenschappelijk onderzoek, en door het organiseren van een jaarlijkse voordracht. Bij deze lezingenserie neemt dierenwelzijn een belangrijk onderdeel van het onderwerp in. Ieder jaar wordt een vooraanstaand wetenschapper uit binnen- of buitenland uitgenodigd een lezing over zijn onderzoek te houden. Dit jaar viel de eer te beurt aan dr. Maarten Frankenhuis, voormalig dierenarts en oud-directeur van Artis.

Lees meer over de Veulenbrigade…