Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Kan je kat doordraaien?


Crazy cat hour, elke kattenbezitter kent het fenomeen. Maar kan je huisdier ook echt doordraaien? Over dit onderwerp spreekt onze gedragsbioloog dr. Claudia Vinke (faculteit Diergeneeskunde, Gedragskliniek voor Dieren) op 15 februari in de Stadsgehoorzaal van Leiden. Ook andere gedragsproblemen bij huisdieren komen aan bod.

De lezing is onderdeel van de flitscollegereeks ‘Kruisbestuiving’, een initiatief van Naturalis. Biodiversiteit, evolutie, klimaatverandering, dierenwelzijn: het zijn allemaal onderwerpen die niet alleen biologen boeien, maar ook bijvoorbeeld psychologen, filosofen, cultuurhistorici en stedelijke ontwikkelaars. In 2017 organiseert Naturalis daarom Kruisbestuiving voor het derde jaar op rij. Op een voor iedereen toegankelijke manier vertellen onderzoekers kort over hun onderzoek en is er ruimte voor vragen. Doel: nieuwe ideeën krijgen door bekende thema’s eens van een heel andere kant te bekijken! Zie ook http://www.naturalisafterdark.nl/programma/kruisbestuiving-kan-je-kat-doordraaien/

Woensdag 15 februari, van 17.00-17.30, Stadsgehoorzaal Breestraat 60 in Leiden. Toegang gratis!

Voor meer info over de Gedragskliniek voor Dieren: http://www.diergeneeskunde.nl/klinieken/gedragskliniek/