Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Zaterdag 10 juni: Dag van het Oudere Paard


Hoe houd je oudere paarden of pony’s gezond? Heeft een ouder wordend paard bijvoorbeeld andere voeding of verzorging nodig? Deze vragen worden allemaal beantwoord op zaterdag 10 juni, de Dag van het Oudere Paard, georganiseerd door Stichting De Paardenkamp in Soest.

Ook een aantal medewerkers van de Ambulante Kliniek voor Paarden en van de Universiteitskliniek voor Paarden verzorgen een lezing. Zo zal Janny de Grauw uitleggen hoe je pijn bij een paard kunt herkennen, legt Nikae te Moller uit hoe mestonderzoek en wormbestrijding plaatsvinden en vertelt Petra Witt over eerste hulp bij paarden. Janneke Sleutjens doet uit de doeken hoe hoefbevangenheid voorkomen en behandeld kan worden. Daarnaast informeert Yteke Elte over het maken van lastige beslissingen zoals euthanasie en Machteld van Dierendonck over stereotiep gedrag.

Kijk voor meer informatie en voor het volledige programma op de website van de Dag van het Oudere Paard.