Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Jaarlijkse actie: laat uw paard gratis testen op PPID (‘ziekte van Cushing’)


Vanaf 1 september tot en met 31 oktober kunt u uw paard opgeven voor een gratis labonderzoek voor Pituitary Pars Intermedia Dysfunction (PPID). PPID is een eenvoudig te behandelen aandoening waaraan veel paarden lijden. De verschijnselen zijn onder andere hoefbevangenheid, lange en/of krullerige vacht, minder presteren, vermageren en veel drinken en plassen. Helaas worden deze ziekteverschijnselen vaak ten onrechte toegeschreven aan het ‘normale ouder worden.’

Wat weten we over PPID?
Vroeger sprak men ook wel over ‘de ziekte van Cushing’. De aandoening zelf is niet te genezen. Wel is het in veel gevallen mogelijk de symptomen te bestrijden. Dat voorkomt of vermindert hoefbevangenheid en andere complicaties en uw paard kan daardoor vaak nog lang van zijn oude dag genieten. Lees meer over PPID en onze behandelmogelijkheden.

Wat kunt u doen?
Heeft u interesse in een gratis laboratoriumonderzoek? Neem dan contact op met uw dierenarts. Uw dierenarts kan vanaf 1 september op deze website een voucher downloaden voor een test. De aanvraag kan vervolgens opgestuurd worden naar Universitair Veterinair Diagnostisch Laboratorium (UVDL).