Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

‘Lekker’ er even tussenuit


Zomer! Voor menig vakantievierder betekent dat ook: lekker eten, in binnen- of buitenland. Een bord echte Italiaanse pasta, een pittig Frans kaasje, een haring op het strand of gewoon een lekker ijsje. Past u wel een beetje op de lijn? Want in 2025 zal naar schatting een vijfde van de wereldbevolking lijden aan obesitas. Maar hoe zit dat met onze dieren? Huisdieren hebben in toenemende mate ook te maken met welvaartsziekten, zoals overgewicht. En net als bij mensen kan dat op den duur leiden tot allerlei klachten en andere aandoeningen, zoals gewrichtsproblemen of diabetes.

Het herkennen van overgewicht bij uw huisdier kan lastig zijn, en soms is het ook een moeilijk of gevoelig onderwerp om bespreekbaar te maken. Dat is erg jammer aangezien de meeste kans op succes kan worden bereikt bij een vroegtijdige aanpak van overgewicht. Gelukkig kunt u voor de behandeling van obesitas terecht bij de afdeling Klinische Voeding.

De specialist Klinische Voeding van de UKG, dr. Ronald Jan Corbee, geeft in oktober een presentatie tijdens het Weekend van de Wetenschap over dit onderwerp. Meer informatie daarover vind u hier