Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Kat met 5 poten


Alle patiënten in onze klinieken zijn bijzonder. Soms krijgen we te maken met wel hele bijzondere. Zo is Quint een jonge kater met niet vier maar…. vijf poten. Quint is alleen niet helemaal fit. Daarom kwam hij vandaag op het spreekuur in de kliniek. Al snel bleek dat er een CT-scan nodig was om beter beeld van zijn heupen te krijgen. Daarvoor moest hij onder narcose. Onze specialisten buigen zich met veel zorg over Quint en gebruiken de komende tijd om gezamenlijk de beste behandeling voor hem uit te stippelen.

Wat voor de Universiteit Utrecht relevant is, is dat Quint ook in wetenschappelijk opzicht een bijzondere kat is. In een zoektocht door alle wetenschappelijke publicaties is er nog nooit een kat met vijf poten beschreven.

Fijn huis

Quint is een tam zwerfkatje en is eigendom van Stichting Zwerfkatten Rijnmond. Een stichting die het moet hebben van donaties. Omdat hij zo bijzonder is, willen wij samen met de eigenaar Quint de beste medische zorg bieden. Maar daar is geld voor nodig. Helpt u mee om met ons en de Stichting Zwerfkat  het verschil voor Quint te maken. Want als hij weer gezond is, kan hij herplaatst worden in een fijn huis.

Ga naar www.vriendendiergeneeskunde.nl voor meer informatie over hoe u bij kunt dragen.