Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Lonneke IJsseldijk genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs


Lonneke IJsseldijk (afdeling Pathologie van de faculteit Diergeneeskunde) is een van de tien genomineerden voor de Klokhuis Wetenschapsprijs met haar onderzoek: ‘De grijze zeehond: schattig of gevaarlijk? De bruinvis weet het antwoord al…’ De Klokhuis Wetenschapsprijs richt zich op wetenschappelijk onderzoek dat relevant en interessant is voor kinderen op de basisschool.

Kinderen kunnen van 15 oktober t/m 7 november stemmen op het onderzoek dat zij het leukst vinden of dat hen het meest aanspreekt, vinden via een stemtool op de website van Het Klokhuis. Het onderzoek met de meeste stemmen ontvangt op woensdag 8 november de Klokhuis Wetenschapsprijs. De uitreiking vindt plaats tijdens de Junior opening van wetenschapsfilmfestival InScience in filmhuis LUX in Nijmegen.

www.klokhuis.nl

Kijk voor meer informatie over het onderzoek van Lonneke op: https://www.uu.nl/strandingsonderzoek