Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Overgewicht bij hondeneigenaren – gratis hulp met afvallen


Bent u een hondeneigenaar met overgewicht of obesitas (BMI van 25 of hoger), en wilt u graag gratis hulp met afvallen? De Universiteit Utrecht start halverwege januari 2018 een onderzoek naar overgewicht bij hondeneigenaren. Gedurende acht weken zult u met behulp van persoonlijk eet- en beweegadvies aan uw gewicht en conditie werken. U en uw hond zullen beiden gewogen en gemeten worden aan het begin en aan het eind van het onderzoek om te kijken of er verschil te zien is na acht weken gezond eten en meer wandelen.

De enige voorwaarden zijn dat u in de omgeving Utrecht woont, zelf voor uw hond zorgt, en te zwaar bent (BMI >25). Vanaf halverwege januari 2018 kunt u iedere week instromen. Voor vragen en/of interesse kunt u mailen naar voedingUKG@uu.nl