Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Vogelgriep: vervoersverbod Biddinghuizen ingetrokken


Het vervoersverbod dat in december werd ingesteld rond een pluimveebedrijf in Biddinghuizen (provincie Flevoland) waar een zeer besmettelijke variant van vogelgriep was geconstateerd, is met ingang van dinsdag 9 januari 2018  ingetrokken. Dat betekent dat onze klinieken weer alle soorten dieren uit dit gebied kunnen ontvangen.

Achtergrond

Op 8 december 2017 werd vogelgriep geconstateerd bij een commercieel pluimveebedrijf in Biddinghuizen (gemeente Dronten, Flevoland). Rondom het getroffen bedrijf stelde de overheid een toezichtsgebied in. Zo’n toezichtsgebied geldt in een straal van 10 km. rondom het getroffen bedrijf.

De maatregelen kunnen vanaf 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf worden ingetrokken, wat nu dus het geval is.

Meer weten?

Lees meer over de maatregelen op de website van de overheid.