Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Marieke Voorhorst Europees Specialist Interne Geneeskunde van Gezelschapsdieren


Afgelopen week kwam het verlossende woord van het European College of Veterinary Internal Medicine (ECVIM): dierenarts Marieke Voorhorst is geslaagd voor het examen, en mag zich daarom vanaf nu Diplomate, oftewel Europees Specialist, noemen.

Het met goed gevolg afleggen van het ECVIM-examen is geen sinecure. Naast een specialistenopleiding van drie jaar, het uitwerken van een aantal cases en het schrijven van enkele wetenschappelijke artikelen, is het noodzakelijk om duizenden bladzijden uit de belangrijkste internistische handboeken en wetenschappelijke tijdschriften door te nemen. Dit vereist een ijzeren discipline en veel avond-, weekend- en vaak zelfs nachtwerk. We zijn dan ook vol bewondering en heel trots dat Marieke deze mijlpaal in haar leven bereikt heeft.

Marieke is verbonden aan het departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, waar ze, binnen het gebied van de interne geneeskunde, zich vooral toelegt op de hematologie en de gastro-enterologie. We vinden het fantastisch dat ze van ons team deel uitmaakt. Van harte gefeliciteerd!

Sector Interne Geneeskunde van Gezelschapsdieren

Benieuwd wat de afdeling Interne Geneeskunde allemaal te bieden heeft? Bezoek dan hun afdelingspagina.