Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Marjolein den Toom: Europees Specialist Cardiologie


Afgelopen week kwam het verlossende woord van het European College of Veterinary Internal Medicine (ECVIM): Marjolein den Toom is geslaagd voor het examen, en mag zich daarom vanaf nu Diplomate, oftewel Europees Specialist, Cardiologie noemen.

Het met goed gevolg afleggen van het ECVIM-examen is geen sinecure. Naast een specialistenopleiding van 3 jaar en het schrijven van enkele wetenschappelijke artikelen, is het noodzakelijk om duizenden bladzijden uit de belangrijkste cardiologiehandboeken en wetenschappelijke tijdschriften in detail door te nemen. Dit vereist een ijzeren discipline en veel avond-, weekend- en vaak zelfs nachtwerk. We zijn dan ook vol bewondering en heel trots dat Marjolein deze nieuwe mijlpaal in haar leven bereikt heeft.

Naast Marjolein zijn ook Mark Dirven en Viktor Szatmári Europees Specialist Cardiologie. Dat we drie supercardiologen in huis hebben vormt voor het departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren een geweldige basis om te functioneren als het cardiologie-centrum voor gezelschapsdieren van Nederland.

Meer weten over de afdeling Cardiologie-Pulmonologie? Kijk dan op de afdelingspagina.