Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Open avond over de hydrobak

Sinds april is er een hydrobak aanwezig in de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren om de fysiotherapeutische behandeling te ondersteunen. Een patiënt – meestal een hond – loopt door het water op een loopband, waarbij de hoek en de snelheid van de loopband en de temperatuur en hoogte van het water ingesteld kunnen worden. Door de opwaartse druk van het water zorgt hoeft het dier zijn gewrichten minder te belasten. De weerstand van het water traint onder andere de spierkracht, balans en coördinatie van het dier.

Hydrotherapie is een vorm van trainen, die meetbaar is en perfect afgestemd kan worden op de individuele patiënt. Graag willen we ons enthousiasme met u delen en u laten zien hoe hydrotherapie in zijn werk gaat. Op donderdag 14 juni organiseren we daarom een gratis open avond voor diereigenaren en geïnteresseerden.

U kunt bij die gelegenheid kennismaken met onze dierenfysiotherapeut Aline Hoving en de nieuwe hydrobak. Ook zullen er korte presentaties gegeven worden door prof. dr. B.P. Meij (orthopedie/neurochirurgie) en dr. P.J.J. Mandigers (neurologie) over revalidatie en hydrotherapie bij orthopedische en neurologische patiënten.

De agenda van de avond is als volgt:
19.00 Ontvangst met koffie/thee
19.15 Prof. dr. Björn Meij – hydrotherapie in orthopedische revalidatie
19.45 Dr. Paul Mandigers – hydrotherapie / revalidatie neurologische patiënten / neurocentrum
20.15 Aline Hoving – demo / informatie / vragen hydrotherapie
21.00 Einde

Wilt u deze avond niet missen? Meldt u zich dan aan via: gezelschapsdieren@uu.nl. Graag bij aanmelding uw voor- en achternaam doorgeven en in het onderwerp vermelden: ‘Hydrotherapie 14 juni’.