Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Maak kennis met onze bloeddonoren


Iedereen kent wel iemand die bloed doneert aan de bloedbank. Je helpt daarmee een zieke medemens en je kunt een leven redden. De faculteit Diergeneeskunde heeft ook een bloedbank. Uiteraard niet voor mensen, maar voor dieren.


Voor de 2-jarige Naomi is het niet de eerste keer dat ze bloed komt geven. Ze is helemaal op haar gemak en gaat zelfs lekker uit zichzelf op de tafel liggen.

Onlangs heeft Josi voor de eerste keer bloed gedoneerd voor onze bloedbank voor honden. Ze was heel stoer.
We zijn enorm blij met de 6-jarige Josi en al onze donoren, want we kunnen er veel levens mee redden.

De herder Basco is 7 jaar en heeft al regelmatig gedoneerd. Hij is dus helemaal niet bang meer. Je hond hoeft voor de bloeddonatie niet nuchter te zijn en mag ook dan dus gewoon blijven eten en drinken.

De 2-jarige Sacha is een staffordshire terriër. Ook zij is een trouwe donor. De bloedproducten worden gebruikt op de Intensieve Zorgafdeling van de UKG. Dat is een afdeling waar 24-uurs zorg wordt geboden aan ernstig zieke honden en katten. Er zijn diverse redenen waarom dieren bij ons op de afdeling liggen, bijvoorbeeld voor ernstige nierproblemen of na een zware operatie.

Greyhound reu Bauke (zwart/wit) is 2 jaar oud en geeft regelmatig bloed. De donorhonden hebben nauwelijks last hebben na een donatie; ze mogen dan ook gewoon weer normaal eten, drinken en worden uitgelaten.

Trouwe Twister geeft al jaren bloed aan de bloedbank. Hij is een reutje van 7 jaar en we zijn heel blij met hem.

Wil je weten of jouw hond geschikt is om bloed te geven? Kijk dan hier! Wil je jouw hond ook opgeven als bloeddonor? Neem dan contact op via bloedbank_ukg@uu.nl.