Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Vrienden Diergeneeskunde start tijdens coronacrisis online platform PetTails voor diereigenaren

16 april 2020


Een digitale ontmoetingsplek voor huisdiereigenaren

Naast de zorg voor elkaar, verdienen ook onze dieren onze aandacht en zorg. In deze tijden van sociale isolatie willen we een plek bieden waar diereigenaren op een laagdrempelige manier met elkaar en met dierenartsen en experts in contact kunnen komen. Daarom is Vrienden Diergeneeskunde het online platform PetTails gestart waar dierenliefhebbers belangrijke kennis kunnen vergaren op het gebied van diergedrag, diergezondheid en dierenwelzijn.

Huisdiereigenaren kunnen niet alleen tips en trics met elkaar delen, maar op PetTails kun je ook vragen stellen, filmpjes bekijken en vind je artikelen om te lezen. Daarnaast staat er een nieuwe series podcasts op het platform.
PetTails wordt gemodereerd door master studenten Diergeneeskunde. Deze nieuwe generatie dierenartsen staat klaar om in contact te komen met, en te luisteren naar, diereneigenaren. Tijdens het dagelijkse vragenuurtje geven experts rechtstreeks antwoord op vragen vanuit de PetTails community.

Deze tijd van crisis en grote verandering van omstandigheden vraagt namelijk veel van mensen, maar ook van dieren. Dat geldt voor nu, maar ook voor het moment dat de huidige maatregelen veranderen of volledig ingetrokken worden: ook dan is er sprake van veranderende levensomstandigheden en moeten ook de dieren daaraan weer wennen. Juist nu is belangrijk om bestaande kennis met elkaar te delen, en tegelijkertijd meer inzicht te generen in hoe dieren omgaan met veranderingen, zodat wij in de toekomst nog beter kunnen zorgen voor onze dieren.