Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Grote donatie voor ‘Meer Welzijn voor Asielhonden’

12 mei 2020


Vrienden Diergeneeskunde heeft vandaag, tijdens de Dag van de Zorg, een mooie donatie ontvangen van de Nederlandse bedrijven van Mars Incorporated, waaronder Royal Canin, voor het onderzoek ‘Meer Welzijn voor Asielhonden’ van prof. dr. Saskia Arndt en collega’s. Ook tijdens de COVID-19 crisis stellen we het welzijn van asielhonden centraal, zowel in het asiel als bij hun nieuwe baasjes. Extra belangrijk misschien wel nu, in een periode waarin we geluiden horen van een toename van adoptie van onder meer asielhonden.

Het onderzoeksteam wil meer te weten komen over het aanpassingsvermogen van elke individuele asielhond. Hoe reageert een hond op zijn nieuwe omgeving? Went hij snel of heeft hij meer tijd nodig? Wat is de individuele stressresponse van de hond, en hoe snel (of langzaam) neemt deze af? En wat kunnen de asielmedewerkers of de nieuwe baasjes van een hond doen om deze periode van onrust en verandering zo makkelijk en stressvrij mogelijk te maken?

We leven in een tijd waarin we extra bevestigt krijgen welke positieve impact huisdieren hebben op ons welzijn. Zeker in periodes van stress bij de baasjes, waarbij het evenzo belangrijk is dat die onvoorwaardelijke liefde wordt beantwoord. Het welzijn van onze huisdieren en de dieren die wachten op een thuis mogen we niet uit het oog verliezen. Huisdieren maken onze wereld beter en Vrienden Diergeneeskunde zet zich in om een betere wereld te maken voor huisdieren.

Voor meer informatie, kijk ook hier: https://vriendendiergeneeskunde.nl/asielhonden