Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Hoe socialiseer je je pup tijdens de coronacrisis?

Maak creatief gebruik van je huishouden en maak buiten binnen

Als je net een pup in huis hebt gekregen, ben je waarschijnlijk vol goede moed begonnen met het socialiseren van je pup. De uitbraak van COVID-19 en de bijbehorende maatregelen en restricties maken het echter lastiger om je pup goed te socialiseren. Hoe kun je in de huidige situatie het beste omgaan met de socialisatie van je pup?

Socialisatie legt de basis voor een stabiele hond die gemakkelijk met allerlei prikkels in onze drukke maatschappij kan omgaan. Ons dagelijkse leven ziet er echter op dit moment anders uit dan normaal door de coronacrisis. De prikkels die normaal aanwezig zijn, kunnen nu niet of minder geboden worden. Een slecht gesocialiseerde hond kan echter voor de rest van zijn leven allerlei angsten ontwikkelen voor situaties en prikkels waar hij nog nooit eerder mee in contact is geweest (bijvoorbeeld, kinderen, vreemde mensen, geluiden, etc.). Hierdoor kunnen ook weer een welzijnsprobleem voor je hond ontstaan. Het is daarom van groot belang om extra aandacht te schenken aan het socialiseren van je pup en hier wat creatiever mee om te gaan.

In dit artikel geven we je tips en proberen we je creativiteit te prikkelen om je pup zo goed mogelijk te socialiseren binnen de mogelijkheden die we de komende periode binnens- en buitenshuis hebben. Bouw een puzzel voor je pup, dans samen op muziek en maak een leuk ‘’experience-circuitje’’ voor je pup vol leuke ervaringen in je tuin of op je balkon.