Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Nieuws

Je overleden huisdier doneren aan de wetenschap

Als je huisdier is overleden kun je er voor kiezen je dier aan de faculteit Diergeneeskunde af te staan in het kader van het Dierdonorcodicil. Daar worden overleden huisdieren, met toestemming van hun baasje, ingezet voor onderwijs aan diergeneeskunde studenten.

Met deze samenwerking dragen Proefdiervrij en de faculteit Diergeneeskunde constructief bij aan het vervangen van de duizenden proefdieren in Nederland.

Vervoer van overleden dieren

Afhankelijk van waar je woont, zijn er verschillende manieren om je overleden huisdier aan te bieden. Overleden dieren in regio Utrecht worden door de faculteit Diergeneeskunde opgehaald. Dit gaat altijd via de deelnemende dierenartsen. Overleden dieren uit andere regio’s moeten zelf naar de faculteit Diergeneeskunde gebracht worden. Lees meer over het codicil op de site van Proefdiervrij. Ook voor dierenartsen heeft Proefdiervrij een pagina met informatie over het codicil.

Staat je dierenarts er niet bij? Laat dan je eigen dierenarts contact opnemen met de faculteit (het juiste telefoonnummer is bij je dierenarts bekend). Samen kunnen zij bepalen of je dier in aanmerking komt.