Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Doe mee aan onderzoek

Wat verwacht je van je dierenarts?

Update 7 november 2022: De enquête voor deze studie is inmiddels gesloten.

Ben je paardenhouder en/of verzorger van een paard en wil je een belangrijke bijdrage leveren aan onderzoek van de faculteit Diergeneeskunde? Dan kun je meedoen aan onderzoek naar de verwachtingen van paardenhouders met betrekking tot diergeneeskundige dienstverlening.

Tijdens het leven van je paard krijg je te maken met de dierenarts, of je dat nou wil of niet. De situaties kunnen nogal verschillen, van de routinematige, jaarlijkse vaccinatie tot acute zorg op het moment dat er écht iets mis is. Natuurlijk wil je als houder of verzorger altijd de best mogelijk zorg voor je paard(en). Toch? Maar hoe ziet voor jou de best mogelijke zorg eruit? Welke aspecten vind je in een bepaalde situatie het meest belangrijk?

Onze onderzoekers willen we weten wat jij als paardenhouder/ -verzorger verwacht van je dierenarts in de verschillende situaties, van keuring tot kreupelheid, van vaccinatie tot koliek. Met de resultaten willen we dierenartsen aanknopingspunten geven om zo goed mogelijk in te spelen op jouw wensen en verwachtingen. Zo kunnen zij jouw paard de best mogelijke zorg bieden. Om dit te kunnen realiseren hebben we jouw hulp nodig! Help ons door middel van het invullen van deze enquête. Invullen duurt 10 à 15 minuten. Op de openingspagina van de enquête kun je rechtsbovenin de taal instellen.

Zeven factoren voor klanttevredenheid

Uit eerder onderzoek weten wij dat er zeven aspecten zijn die bepalend zijn voor hoe tevreden paardeneigenaren zijn over hun dierenarts:  kwaliteit van zorg, kwaliteit van dienstverlening, horsemanship (van de dierenarts), financiële aspecten, professionaliteit, interpersoonlijke vaardigheden en kennisoverdracht. 

Onderzoek onder dierenartsen

Goed om te weten; dit onderzoek is gericht op paardenhouders en/of -verzorgers. Ben je dierenarts? Over een aantal weken volgt de versie waarin wij soortgelijke vragen voorleggen aan dierenartsen. Op deze manier kunnen vergelijken of de verwachtingen van paardenhouders en -verzorgers overeenkomen met die van dierenartsen.