Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

De dag van uw bezoek

Belangrijke papieren

Als u met uw hond of papegaai komt, moet u het volgende meenemen:

  • het dierenpaspoort, indien in bezit
  • het inentingenboekje
  • uw geldige legitimatiebewijs

Voor de hond neemt u daarnaast ook mee:

  • de verwijsbrief van uw dierenarts
  • een kopie van de stamboom, indien in bezit

Bij aankomst

U kunt parkeren op de parkeerplaats direct voor de ingang. Uit de automaat bij de slagboom komt een parkeerkaart. Deze heeft u ook weer nodig om het terrein te kunnen verlaten (parkeren is gratis voor patiënteigenaren, maar vergeet niet bij vertrek de parkeerkaart te laten scannen bij de balie).

Vervolgens kunt u zich melden bij de balie direct links na de ingang. Bij de balie schrijven wij uw huisdier in.

Komt u met een hond? Dan kunt u na het inschrijven met uw dier plaatsnemen in de grote wachtkamer bij de balie. Mocht uw dier meer rust nodig hebben, vraag dan aan de balie of er een mogelijkheid is om in een aparte ruimte te wachten met uw dier.

Komt u met een papegaai? Dan kunt u na het inschrijven meteen doorlopen tot achter in de grote wachtruimte. Daar heeft de afdeling Vogels en Bijzondere Dieren een eigen zithoek.

Onderzoek

In de wachtkamer wordt u opgehaald door de dierenarts/specialist of door één van de coassistenten (een student Diergeneeskunde in de laatste fase van de opleiding). Samen met uw dier gaat u dan naar een van de polikliniekkamers.

Vervolgens gaan we in op het gedragsprobleem. Hierbij wordt uitgebreid navraag gedaan naar het gedrag van uw dier. Afhankelijk van het gedragsprobleem kan de gedragsdeskundige of de dierenarts enkele specifieke gedragstests uitvoeren. Tevens bekijken en bespreken we de door u ingevulde vragenlijst en het eventueel meegebrachte beeldmateriaal. Indien nodig kan er aanvullend algemeen lichamelijk onderzoek worden gedaan.

Behandelplan

Na deze stappen komen we tot een behandelplan. De diagnose wordt gebaseerd op achterliggende oorzaken van het probleemgedrag. Vervolgens bepalen we in samenspraak met u de verdere behandeling. Eventueel geven we demonstraties van technieken en methoden die we voor uw huisdier aanbevelen. Deze staan ook beschreven in het behandelplan dat u mee naar huis krijgt.

Rekening

De kosten voor een standaardconsult bij de gedragskliniek kunt u opvragen bij de receptie van de UKG. Een standaardconsult duurt ca. 2 uur. Onderdeel van het standaardconsult zijn nazorgmomenten op basis van het behandelplan per mail of telefonisch. Aan verdere vervolgconsulten zijn kosten verbonden.

U ontvangt de rekening na afloop van het consult. U kunt bij ons betalen via pinpas. Meer informatie rondom het betalen van de rekening kunt u vinden in de behandelovereenkomst.

Medicijnen worden apart doorberekend en worden betaald aan de kassa van de apotheek. Voor meer informatie over de kosten van medicijnen kunt u terecht bij de Apotheek

Verzekering

Een aantal verzekeringen vergoedt (gedeeltelijk) de kosten van een gedragsconsult. Dit is wel afhankelijk van uw verzekeringspakket. Kijk hiervoor uw verzekeringsvoorwaarden goed na.