Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Klinieken en centra

Apotheek Diergeneeskunde

De Apotheek Diergeneeskunde is in Nederland de enige apotheek die volledig is toegespitst op diergeneesmiddelen. Hier worden geneesmiddelen voor dieren bereid, gekeurd, verstrekt op patiëntnaam én verzonden naar (praktijken in) binnen- en buitenland. Bij de apotheek is veel kennis en ervaring aanwezig rondom diergeneesmiddelen. De apotheek geldt dan ook als het kenniscentrum voor diergeneesmiddelen in Nederland.

De Apotheek Diergeneeskunde is geopend op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en bereikbaar via 030-253 1598 of e-mail apotheek.vet@uu.nl.

De Apotheek Diergeneeskunde werkt ook mee aan de ontwikkeling van diergeneesmiddelen en is daarmee betrokken bij het onderzoek dat in de klinieken wordt uitgevoerd.

De Apotheek Diergeneeskunde verstrekt geneesmiddelen voor dieren op recept en verstrekt daarnaast ook middelen waarvoor geen recept nodig is. Het verstrekken van diergeneesmiddelen verloopt via verschillende wegen:

  1. U bent bij uw dierenarts of bij een dierenarts van het Universitair Dierenziekenhuis geweest en er is een recept voor uw (huis)dier uitgeschreven.
  2. U heeft telefonisch een nieuw herhaalrecept aangevraagd bij de voorschrijvende dierenarts.
  3. U heeft nog een geldig recept bij ons in het systeem staan met herhalingen.
  4. U heeft een geneesmiddel nodig waar geen recept voor nodig is. Deze geneesmiddelen kunt u zelf aanvragen per mail, via de telefoon of aan de balie.

Diergeneesmiddelen kunnen worden afgehaald in de apotheek, maar worden op verzoek ook bezorgd. Als diereigenaar kunt u gebruik maken van deze dienst mits u een herhaalrecept in ons systeem systeem heeft of uw dierenarts hiervoor het receptformulier invult.

Vragen & meldingen

Heeft u een vraag voor een van de apothekers, wilt u weten of iets op voorraad is of heeft u een andere vraag, opmerking of melding? Gebruik dan het vragen- & meldingsformulier om dit door te geven aan het apotheekteam. Ook kunt u hier bijwerkingen of klachten melden over de eigen bereidingen van de Apotheek faculteit Diergeneeskunde.

Klik hier voor onze overige contactgegevens en onze openingstijden

Kijk hieronder voor bijsluiters en instructievideo’s.