Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Klinieken en centra

Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden-Nederland

De dierenartsen van de Spoedkliniek verlenen spoedeisende hulp aan gezelschapsdieren in de regio Midden-Nederland. Lees meer over spoed bij uw hond of kat binnen en buiten openingstijden van uw eigen dierenarts.

De spoedkliniek van de faculteit Diergeneeskunde is gespecialiseerd in spoedgevallen. In acute gevallen kan uw dier zo nodig direct worden opgenomen in het Universitair Dierenziekenhuis.

Telefoonnummer

Neem voor u  vertrekt altijd eerst telefonisch contact op via 0900-222 3000, zodat wij ons goed kunnen voorbereiden op de komst van u en uw dier.

Bezoekadres

Yalelaan 108
3584 CM Utrecht

Openingstijden

De Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden-Nederland staat voor u klaar van maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 09.00 uur de volgende morgen. In het weekend en op feestdagen zijn we 24/7 geopend. 

Met welke dieren kunt u bij ons terecht?

U kunt bij ons terecht met uw:

  • hond
  • kat
  • vogel (inclusief hobbymatig gehouden pluimvee)*
  • klein zoogdier (konijn, knaagdier, fret)*
  • reptiel*
  • amfibie*

* De spoeddiensten voor deze dieren worden verzorgd in samenwerking met de afdeling Vogels en Bijzondere Dieren.

Uitrusting, apparatuur en hulpmiddelen

De spoedkliniek heeft de beschikking over een eigen wachtkamer, drie polikliniekkamers, een operatiekamer, een hondenopname en een aparte kattenopname met eigen behandelkamer en uitgebreide faciliteiten. Verder beschikken we over digitale röntgenapparatuur en een eigen laboratorium. Hierdoor zijn ook buiten kantooruren de noodzakelijke hulpmiddelen direct beschikbaar.

Dierenartsen, paraveterinairen en coassistenten

Behalve dierenartsen en paraveterinairen werken er bij de spoedkliniek ook coassistenten. Dit zijn studenten in de praktijkfase van hun opleiding tot dierenarts bij de Universiteit Utrecht. Zij worden altijd begeleid door een dierenarts van de spoedkliniek.