Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Klinieken en centra

Kankercentrum voor Dieren

Het Kankercentrum voor Dieren van de faculteit Diergeneeskunde is gespecialiseerd in de behandeling van kanker (tumoren) bij honden en katten. Bij ons werken specialisten en onderzoekers uit verschillende disciplines samen. Daarbij staat het belang en de kwaliteit van leven van uw hond of kat centraal.

Veel van onze behandelmogelijkheden zijn uniek in Nederland en ver daarbuiten. Het Kankercentrum voor Dieren vervult dan ook een voortrekkersrol op het gebied van oncologie (onderzoek naar en behandeling van kanker).

Wat doen we?

Kanker is doodsoorzaak nummer één bij onze huisdieren. Het Kankercentrum voor Dieren doet onderzoek naar nieuwe behandelmogelijkheden bij deze patiënten. Daardoor kunnen wij de modernste diagnostische methoden en behandelingen aanbieden, in zowel chirurgie, radiotherapie, chemotherapie en andere medische behandelingen.

Voor een bezoek aan het Kankercentrum voor Dieren heeft u een verwijsbrief van uw dierenarts nodig, met daarin de ziektegeschiedenis van uw dier. U kunt deze verwijsbrief meenemen naar het bezoek of beter nog, uw dierenarts kan de brief alvast aan ons sturen zodat de ziektegeschiedenis voorafgaand aan het bezoek bij ons bekend is.

Wij werken uitsluitend op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 030 – 253 9411.

Begeleiding van dier en eigenaar

Het Kankercentrum voor Dieren levert ieder gezelschapsdier met kanker  hoogwaardige zorg. Dit doen we op basis van inhoudelijke deskundigheid en een doordachte logistieke organisatie. Het maken van afspraken in het hele zorgtraject verloopt via één loket. Een goede begeleiding van dier én eigenaar staat bij ons centraal. Kwaliteit en klantvriendelijkheid staan aan de basis van het handelen in de zorg.

Gezamenlijk overleg

Wekelijks hebben wij een multidisciplinair overleg. Onze medisch en chirurgisch oncologen, radiologen en pathologen bespreken dan samen iedere patiënt. Zo kunnen we u een optimaal behandelplan voorstellen, dat volledig is toegesneden op uw dier.

Meer weten over veelvoorkomende tumoren, onze onderzoeken en behandelwijzen? Kijk in onze kennisbank.

Samenwerking

Het Kankercentrum voor Dieren is een samenwerkingsverband tussen de volgende afdelingen en expertises: