Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Doe mee aan DNA-testen

DNA-test Embark

Hond en baasje EMBARK DNA-test

Waarom Embark?

Niet alle honden DNA-tests zijn gelijk – en ook niet de  bedrijven die ze maken. Het Amerikaanse bedrijf Embark is een startup opgericht door wetenschappers en dierenartsen die van honden houden. Embark richt zich maar op één ding:  de gezondheid van honden.

Het Expertisecentrum Genetica Diergeneeskunde werkt nauw samen met Embark en onderzoekers van het Cornell University College of Veterinary Medicine aan het ontrafelen van het honden-DNA. Door de Embark-test via deze site te bestellen draagt u bij aan de ontwikkeling van de diergeneeskunde en de verbetering van rashondenpopulaties in Nederland. Embark test het DNA van uw hond op meer dan 200 aandoeningen en 230.000 genetische markers.

Met testgegevens over de incidentie (het voorkomen) van aandoeningen bij specifieke hondenrassen kan het Expertisecentrum Genetica Diergeneeskunde nieuwe specifieke DNA-testen ontwikkelen. In combinatie met gerichte screeningsprogramma’s kan vervolgens worden voorkomen dat de aandoening wordt overgedragen op nakomelingen.

Heeft u een DNA-test van Embark besteld via een andere organisatie? Met het toestemmingsformulier geeft u toestemming om de data met ons te delen.