Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Internship Paarden

Ben je dierenarts en wil je werken met paarden in een academische omgeving, waardevolle praktijkervaring opdoen en klinisch onderwijs geven? Neem dan contact met ons op, want bij de Universiteitskliniek voor Paarden is er met regelmaat een vacature voor een Internship Paarden.

Paardengeneeskunde op topniveau

Als Intern bij de Universiteitskliniek voor Paarden werk je samen met toegewijde specialisten, specialisten in opleiding en studenten aan hoogwaardige diergeneeskundige zorg voor paarden. We beschikken over ultramoderne faciliteiten, waaronder uitgebreide opnamevoorzieningen en geavanceerde beeldvormingstechnieken zoals MRI, CT en radiodiagnostiek. En er is een uitgebreid programma van baanbrekend klinisch-wetenschappelijk onderzoek, waaronder op het gebied van gait analysis.

Internship Paarden: verantwoordelijkheden en taken

Als Intern krijg je de verantwoordelijkheid voor het operationeel houden van de universiteitskliniek, na de informatieoverdracht van specialisten in de ochtend. Je bent actief betrokken bij stalrondes, poliklinische activiteiten en de logistiek van laboratoriummonsters. Daarnaast verricht je veelvoorkomende handelingen, zoals het zetten van infusen, sonderen en het toedienen van medicijnen. Ook speel je een belangrijke rol in de begeleiding van masterstudenten bij hun klinische vaardigheden en het klinisch onderwijs. Je rouleert daarbij tussen de disciplines Inwendige Ziekten en Heelkunde en je hebt avond- en nachtdiensten en anesthesiediensten.

Praktijkervaring in een dynamische academische omgeving

Bij de Universiteitskliniek voor Paarden doe je als Intern waardevolle praktijkervaring op gedurende 1,5 jaar in een dynamische academische omgeving. Je krijgt de kans om te leren door te doen, onder leiding van vooraanstaande specialisten die complexe patiënten behandelen en bespreken. Het Internship geeft je de mogelijkheid om je te verdiepen in de paardengeneeskunde en een volgende stap in je carrière voor te bereiden, vaak is dat een specialisatie.

Profiel Internship bij de Universiteitskliniek voor Paarden

  • Je bent dierenarts, met differentiatie paard en/of hebt praktijkervaring in de paardenpraktijk.
  • Je hebt een sterke motivatie om je verder te ontwikkelen in de paardengeneeskunde.
  • Praktijkervaring is een pré, maar geen strikte vereiste.
  • Een proactieve, positieve, gedreven en flexibele houding.
  • Goede communicatieve vaardigheden.

Aanbod Internship Paarden

Wij bieden je een dienstverband van 1,0 fte voor de duur van 1,5 jaar. Wil je informatie over het salaris? Vraag ernaar als je contact met ons opneemt.

De Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Over Universiteit Utrecht

“Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability”.

Over faculteit Diergeneeskunde

“De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers en is gevestigd op Utrecht Science Park, dichtbij het historische centrum van Utrecht”.

Over Universiteitskliniek voor Paarden

De Universiteitskliniek voor Paarden (UKP) is één van de specialistische klinieken van het Universitair Dierenziekenhuis. De Universiteitskliniek voor Paarden levert diergeneeskundige zorg op topniveau. Deze topzorg kunnen wij u bieden dankzij een unieke combinatie van specialisten, moderne faciliteiten en een omvangrijk programma voor klinisch-wetenschappelijk onderzoek. De nieuwste wetenschappelijke inzichten proberen wij direct om te zetten in de zorg voor patiënten.

Binnen de Universiteitskliniek voor Paarden werken gespecialiseerde dierenartsen van verschillende afdelingen intensief met elkaar samen. Deze specialistische zorg op alle vakgebieden van de diergeneeskunde maakt de universiteitskliniek uniek in Nederland.

Ben je geïnteresseerd in een Internship bij de Universiteitskliniek voor Paarden?

We nodigen je van harte uit om contact op te nemen met:

dr. Robin van den Boom (coördinerend teamleider), via r.vandenboom@uu.nl of 030-2531350.

Internship Universiteitskliniek voor Paarden
Onderzoek bij een paard in de Universiteitskliniek voor Paarden