Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Opname in het dierenziekenhuis

Aangepaste bezoekregeling

Om het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken in verband met het coronavirus, geldt in het dierenziekenhuis een aangepaste bezoekregeling.

Bezoek aan opgenomen dieren is op dit moment helaas niet mogelijk. Zo zorgen we ervoor dat de zorg voor uw dier in een zo veilig mogelijke omgeving plaatsvindt.

Alleen als uw dier in levensgevaar verkeert of u uw dier door ons laat inslapen, is een uitzondering deze regeling mogelijk, maar dan uitsluitend in overleg met de behandelende dierenarts.

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om te weten hoe het gaat met uw dier. Daarom houden u op andere manieren zo goed mogelijk op de hoogte.

Bezoek op de verpleegafdelingen is op dit moment niet toegestaan.

Bezoek van uw huisdier op de Intensieve Zorgafdeling is alleen toegestaan in overleg met de behandelend dierenarts.

Wij begrijpen dat het belangrijk voor u is om te weten hoe met uw huisdier gaat. Daarom proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over de behandeling en alles wat daarbij komt kijken. Treden er overdag, ‘s avonds of ‘s nachts ernstige medische complicaties op, dan wordt door de dienstdoende dierenarts zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Kijk live mee op de IZa

Is uw hond of kat ernstig ziek en is het daarom opgenomen op de Intensieve Zorgafdeling (IZa)? Dan kunt u uw huisdier zien wanneer u dat uitkomt via TelePet. Via een beveiligde internettoegang krijgt u 24/7 live camerabeelden te zien van uw huisdier.

Contact

Heeft u vragen over uw opgenomen dier, dan kunt u contact opnemen via 030 – 253 9411.

Opnamefolder

In de opnamefolder vindt u alle informatie die u nodig hebt tijdens het verblijf van uw dier in het dierenziekenhuis.

Bezoekregeling paarden, pony’s en ezels

Per paard, pony of ezel worden per dag maximaal twee bezoekers toegelaten. U kunt uw paard tijdens het verblijf in de kliniek bezoeken. Op werkdagen tussen 14:00 uur en 15:00 uur en op weekenddagen tussen 15:00 uur en 16:00 uur.

Bezoek aan IC-patiënten vindt uitsluitend plaats in overleg met de behandelend dierenarts.

Patiënten in de isolatiestal en bij de afdeling Voortplanting kunt u niet bezoeken, tenzij in levensgevaar en dan uitsluitend in overleg met de behandelende dierenarts.

Om privacy-, hygiëne- en veiligheidsredenen, mag u alleen uw eigen paard bezoeken. Ook is het niet toegestaan om uw paard uit de box te halen.

Treden er overdag, ‘s avonds of ‘s nachts ernstige medische complicaties op, dan wordt door de dienstdoende dierenarts zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Contact

Heeft u vragen over uw opgenomen paard, pony of ezel, dan kunt u contact opnemen via 030 – 253 1111.