Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

‘Samen krijgen we kanker klein’

Kanker is doodsoorzaak nummer één bij mens en dier

Met de actie Samen krijgen we kanker klein hopen we meer onderzoek en betere behandelingen tegen kanker bij dieren en mensen mogelijk te maken.

Osteosarcoom is de meest voorkomende vorm van botkanker bij honden én kinderen.
Teckel Eddi werd behandeld tegen de ziekte van Cushing. Bekijk zijn verhaal.
Vizsla Vaya werd behandeld tegen kanker. Bekijk haar verhaal.

De faculteit Diergeneeskunde is de centrale plek als het gaat om een integrale aanpak om kanker bij dieren – en mensen – klein te krijgen. Inmiddels weten we namelijk dat er nauwe overeenkomsten zijn tussen mensen en dieren als het gaat om de oorzaken, het voorkomen en het behandelen van verschillende soorten kanker. 

Samen krijgen we kanker klein

Wil je een bijdrage leveren aan de actie Samen krijgen we kanker klein? Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, of bijvoorbeeld je kookclub. Kijk hier voor inspirerende acties van anderen.

Steun de dierenroute actie van Vrienden Diergeneeskunde

Wandel, hardloop, fiets of skate routes in de vorm van een dier. Of maak je eigen dierenroute en win prachtige prijzen. Vrienden Diergeneeskunde – het goededoelenfonds van de faculteit Diergeneeskunde – komt in actie tegen kanker. Help je mee?

Ga naar dierenroutes.nl en loop mee!

Kankercentrum voor Dieren

Het Kankercentrum voor Dieren van de faculteit Diergeneeskunde is gespecialiseerd in de behandeling van kanker (tumoren) bij honden en katten. Bij ons werken specialisten en onderzoekers uit verschillende disciplines samen. Daarbij staat het belang en de kwaliteit van leven van onze patiënten centraal.

Veel van onze behandelmogelijkheden zijn uniek in Nederland en ver daarbuiten. Het Kankercentrum voor Dieren vervult dan ook een voortrekkersrol op het gebied van oncologie (onderzoek naar en behandeling van kanker). Lees meer.