Logo Universiteit Utrecht

Universitair Dierenziekenhuis

Verhalen

“We willen Binky een fijne oude dag bezorgen”

“Kan iemand mij vertellen wat voor een soort konijn dit is?”. Suzanne Reijerink, coördinator bedrijfsvoering bij het Universitair Dierenziekenhuis, plaatste deze oproep online met daarbij een foto van haar konijn Binky. Samen met haar man nam ze Binky en konijn Pluisje over van kennissen van de overburen. Onverwacht, maar ze hebben de ruimte en willen de dieren een fijne oude dag bezorgen. Volgens de reacties op de oproep is Binky een Teddy dwerg. Zijn leeftijd is acht jaar.

Suzanne Reijerink met Binky

“Binky woont samen met onze drie kippen en Pluisje in een ren in onze achtertuin. Vanuit het keukenraam kunnen we ze zien rondspringen, zo leuk.”

“Toen we Binky drie jaar geleden kregen was hij erg schuw. Inmiddels is hij tam en laat hij zich gewoon oppakken. Daar hebben we eigenlijk niets bijzonders voor gedaan. Als we hem benaderen rent hij niet meer weg, maar gaat hij met zijn snuit aan het hek van de ren staan.”

Denk eerst goed na

“Het gaat me echt aan het hart dat er zoveel konijnen een nieuw thuis zoeken. Daarom zou ik tegen mensen willen zeggen die van plan zijn om een konijn te kopen: Denk eerst goed na of je ervoor kunt zorgen en kijk eens op het internet, voordat je naar de dierenwinkel gaat. En een laatste tip: neem er minstens twee, want anders zijn ze eenzaam.”

Inspirerende werkomgeving

Al bijna tien jaar werkt Suzanne Reijerink bij het Universitair Dierenziekenhuis van de faculteit Diergeneeskunde. Eerst als planner en sinds anderhalf jaar als coördinator bedrijfsvoering. “Ik werk voor diverse afdelingen aan uiteenlopende projecten en heb daardoor contact met veel verschillende collega’s.”

“Het dierenziekenhuis vind ik een inspirerende werkomgeving. Het functioneert vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week en dat brengt allerlei interessante uitdagingen met zich mee. Daarnaast is het als groot dierenliefhebber een voorrecht om in een omgeving te werken met dieren.”



Tekst: Renske Belt | Foto: Bas Niemans

In de serie Dierbaar vertellen medewerkers van het Universitair Dierenziekenhuis over een dier dat voor hen bijzonder is. De foto’s in deze serie hangen in het Universitair Dierenziekenhuis.